Oman parvekkeen suunnittelua

Niin se syksy vaan saapui ja opiskelu on meillä jälleen alkanut. On ihanaa päästä opiskelemaan lähiopetuksessa koronakevään etäopetuksen jälkeen, toivottavasti saamme nauttia lähiopetuksesta vielä pitkään. Kevään viimeisen kurssin työ jäi minulta kokonaan lisäämättä blogiin, joten ohessa kulttuuriympäristökurssin työni. Kyseisen työn kohteena on meidän kotimme parveke.

Kyseinen talo on rakennettu vuonna 2018, ja muutimme asuntoon 9/19. Parveke oli tyhjillään kevääseen asti, ja kevään tullen halusin lähteä sitä työstämään. Parvekkeen koko on valtava asunnon neliöihin nähden (n. 55m2): parvekkeen pituus on 6 metriä ja leveys 2 metriä. Parvekkeen isoa kokoa haluttiinkin hyödyntää olohuoneen jatkeena sekä viljelypalstana.

Parvekkeen ilmansuunta sekä havainnekuva lähtökohdasta:

Havainnekuvia valmiista tilasta:

Leikkauskuva tilasta:

Seinäprojektioita:

Kalusteluettelo:

Toteutin parvekkeemme sisustuksen lähes täysin kierrätyslöydöillä suunnitelmaani mukaillen. Taimet ostin Rekosta. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen. Kesän aikana parveke on toiminut olohuoneemme jatkeena sekä hyötykasvien valtakuntana. Ensikertalaiseksi viljelyni onnistuivat mielestäni todella hyvin ja parvekkeella viljely oli yllättävän mutkatonta. Pian pääsemme jo keräämään satoa muun muassa tomaateista ja chilistä. Parvekkeen käyttöaika pitenee lasitetulla parvekkeella, ja saamme varmasti nauttia tilasta vielä syksylläkin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s