Asuntomessut 2020, osa 1

Kävimme luokan kanssa vierailemassa asuntomessuilla, jotka tänä vuonna järjestetään Tuusulassa. 

Useammassa kohteessa, joihin ehdin käydä tutustumassa, oli käytetty samankaltaisia sisustusratkaisuja. Seuraavat tyylit olivat suosittuja monessa kohteessa: väreistä musta ja puu, lasipinnat, runsas laattojen käyttö, kahden kerroksen korkuiset olohuoneet, puurimaseinät, mustat keittiöt, sadevesisuihkut sekä valtavat lattiasta kattoon -ikkunat.

Talojen tontit messualueella ovat melko pieniä, joten etäisyys naapureihin ei ole kovin suuri ja yksityisyyttä on niukalti. Joissain kohteissa huomasin epäkäytännöllisiä ratkaisuja yksityisyyden kannalta, kuten vierashuoneen valtavat ikkunat ilman verhoja tai sälekaihtimia. Itse arvostan yksityisyyttä ja omaa rauhaa, mutta makuja on varmasti monia. Vaikka monet asiat näyttävät kivoilta sisustuksellisesti, haluan pyrkiä suunnitellessani ajattelemaan myös oikeaa elämää sekä käytännöllisyyttä. 

Miellän omakotitalot usein valtavan isoiksi monikerroksisiksi taloiksi, mutta useampi messualueen taloista oli kahden makuuhuoneen kokoisia kompakteja yksitasoisia taloja. Se oli minusta ihan virkistävää. Taloissa oli kodikkuuden tuntua, eikä mahtailevia ruokapöytiä tai valtavia sohvaryhmiä ollut oikeastaan missään. Kohteista tuli tunne, että ne oli tehty kompaktia asumista, ei pröystäilyä varten.

Lempikohteikseni nousivat kohteet 7 (HEVI-kivitalo Lumitiikeri), 38 (FinnLog Hetena) ja 40 (Illyria). Koska kuvia suosikeistani oli niin valtava määrä, olen jakanut kuvat kategorioittain kahteen postaukseen. Tässä ensimmäisessä postauksessa on kuvia makuuhuoneista, lastenhuoneista, olohuoneista sekä työhuoneista. Seuraaavasta postauksesta löytyvät keittiöt, kylpyhuoneet, saunat sekä muutama ulkokuva.

Makuuhuoneet:

Makuuhuoneista löytyi paljon hirsiseinää sekä puurimaseinää. Myös makuuhuoneen taakse rakennettuja vaatehuoneita oli muutamia (kuten ensimmäisessä kuvassa). Mielestäni tämä on hauska idea, mutta vaatehuone täytyy pitää jatkuvasti järjestyksessä ja vaatteiden sävyjen tulee olla neutraaleja tai muuten makuuhuoneen harmonia rikkoutuu.

asuntomessut tuusula 2020

Tässä makuuhuoneessa oli upea kattovalaisin.

asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020

Alla olevassa makuuhuoneessa on myöskin päätyseinän taakse rakennettu vaatehuone.

asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020

Lastenhuoneet:

Alla olevan kuvan tapetti oli mielestäni aivan ihana, ei liian lapsenomainen mutta varmasti kuitenkin lapsen silmää miellyttävä. Mielestäni on tärkeää, että lastenhuone mukautuu muun talon tunnelmaan kuitenkin olematta liian valju tai aikuismainen. Talon mallisia lastensänkyjä oli paljon, ja niitä oli näköjään myöskin kaikissa lempikohteissani.

asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020

Olohuoneet:

Olin yllättynyt käydessäni ottamiani kuvia läpi, että kuvien parhaimmistossa oli näin vähän olohuonekuvia. Olohuoneissa ei ollut mielestäni mitään ihmeellistä huomautettavaa, ne jatkoivat pitkälti makuuhuoneiden teemoja.

asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020

Työhuoneet:

Ensimmäisen ja viimeisen työhuoneen seinät olivat aivan ihanan värisiä. Mielestäni on kivaa, kun värit alkavat tehdä paluutaan maltillisissa määrin eivätkä kaikki sisäseinät välttämättä ole enää valkoisia. Huomaa ensimmäisen kuvan tyylikäs karmiton ovi!

asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020
asuntomessut tuusula 2020

Lisää kuvia messuilta seuraavassa postauksessa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s