Lastenhuone

Asuinhuoneen kurssimme alkoi lastenhuoneen suunnittelulla. Asiakkaanani on pian kaksi vuotta täyttävän pojan perhe, ja sisustus suunniteltiin tulevaisuutta silmällä pitäen 1-2 vuoden päähän. Vanhemmat toivoivat mustavalkoisen sävyistä sisustusta sekä tilaan toimivuutta ja selkeyttä. Leluille toivottiin lisää säilytyspaikkoja, jotta siivoaminen helpottuisi. Valaistusta toivottiin paremmaksi. Lapsen toivotaan pystyvän leikkimään ja piirtämään omassa huoneessaan. Säilytettäviä kalusteita ovat vaatekaappi, pirttikalusto, Muumi-yövalaisin, taulu sekä naulakko. Seinä- ja lattiapinnat ovat hyvässä kunnossa eikä niihin tehty muutoksia budjettisyistä.

Suunnitelmaan säästettiin huoneen alkuperäisistä säilytyskalusteista vaatekaappi, muut säilytyskalusteet vaihdettiin saman sarjan erikokoisiksi laatikostoiksi. Mataliin laatikoihin taaperoikäisen on helppo myös itse ylettyä. Korkean lipaston päälle laitetaan Muumi-yövalaisin. Sänky on jatkettava, joten lapsen kasvaessa ei tarvitse olla heti ostamassa uutta sänkyä. Sängyn alla on säilytyslaatikko (haluttaessa sinne mahtuu viereen myös toinen samanlainen), johon piiloutuu hyvin esimerkiksi vuodevaatteita tai pyyhkeitä. Sängyn päälle laitetaan kehystetty Birth poster -juliste. Sängyn päätyyn sijoitetaan kankaisia koreja lelujen piilopaikoiksi, ja niistä lapsen on helppo myös itse ottaa lelujaan. Vaatekaapin päälle laitetaan kaksi suljettavaa säilytyslaatikkoa, joihin voi piilottaa harvemmin käytettyjä tavaroita, kuten kausivaatteita. Pirttipöytä sijoitetaan oven ja vaatekaapin väliin. Pöydän yhteyteen asennetaan pöytään kiinnitettävä valaisin, joka pysyy tukevasti pöydällä mutta sitä ei kuitenkaan tarvitse porata kiinni. Pöydän yläpuolelle laitetaan muunneltava säilytystaulu, johon voi valita erilaisia purkkeja ja koukkuja esimerkiksi kynien sekä taideteosten säilytystä varten. Tämän päälle laitettaisiin naulakko pienille aarteille, kuten avaimille ja koriste-esineille. Kalusteluettelon autoratakuvioinen lelusäkki on nyöreillä suljettava lelupussukka, jota voi auki levitettynä käyttää automattona. Lelut on helppo siivota sen päältä, vetämällä naruista lelut jäävät pussiin sisälle. Autoratakuosi valikoitui lapsen autokiinnostuksen takia.
Yritin valinnoillani tuoda tilaan lisää säilytystilaa kuitenkaan ahtamatta huonetta täyteen, jotta siellä on tilaa myös puuhastelulle. Työn budjettina oli 1000 €, lopulliset kulut olivat yhteensä 917,75 €.

Tätä työtä oli ilo tehdä, sillä viime kurssin koko asunnon suunnittelun sijaan sai keskittyä vain yhteen huoneeseen. Tämän työn asiakkaina olivat ensimmäistä kertaa oikeat asiakkaat, oikea budjetti ja oikeat rajoittavat tekijät kuten olemassa olevat huonekalut sekä pintamateriaalit. Asiakkaat olivat tyytyväisiä suunnitelmaani.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s