Kahvila/ravintola

40 asiakaspaikan kodikas ja lämmintunnelmainen kahvila, jossa on päivisin tarjolla kasvispainotteista lounasta pöytiintarjoiltuna. Iltaisin tila muuttuu tunnelmalliseksi kahvilaksi, jossa on tarjolla leivonnaisia ja pikkusuolaista, kahvia sekä virvokkeita.

Katossa on akustoivaa puupaneelia, sohvasyvennyksen takaseinä on esiin kuorittua valkoista tiiliseinää. Muilla seinillä on ruskeaa betonia. Laattalattiaa on sekä asiakastiloissa että wc:ssä.

Puinen rimaseinä jakaa myyntitiskiä molemmilta puolin asiakastilasta. Tiskillä on marmorikuvioinen kaareva paksu työtaso, tiskin seinä on loivaan siksak-kuvioon ladottua puupaneelia. Tiskin sokkelissa on led-nauhalla tehty epäsuora tunnelmavalaistus. Lasivitriinissä on esillä ja tarjolla erilaisia kahvilatuotteita. Astioiden palautusta varten tilassa on kaksi tarjotinhyllyä: toinen wc:n oven vieressä, toinen lyhyen rimaseinän takana tiskin toisessa päädyssä. Wc:n viereinen astioiden palautus on eriytetty sohvaryhmästä ja naulakosta lyhyellä seinänpätkällä, jotta astiat eivät sotke asiakkaiden vaatesäilytystä. Naulakkoja asiakkaiden ulkovaatteita varten on sijoiteltu tasaisesti ympäri tilaa.

Keittiöön kulku tapahtuu vasemman seinustan heiluriovesta. Työntekijöille on kulkureittejä keittiöstä asiakastiloihin molemmilta puolin tiskiä, jolloin reitit eivät ruuhkaudu.

Koko tilassa on tunnelmallinen, häikäisemätön valaistus. Isojen ikkunoiden edessä on syvennetty ikkunalauta, johon on sijoiteltu erilaisia kasveja tuomaan väriä ja kodikkuutta tilaan. Kahvilassa on erityylisiä ja -tunnelmaisia istuma-alueita: Baaripöydät, joiden yllä roikkuu kasveja, 5 kpl neljän hengen ruokapöytiä sekä rennompi sohva-alue, jonka yllä alaslaskettu katto tuo kodikasta ja pesämäistä tunnelmaa.

Wc:n suoraa näkyvyyttä muihin asiakastiloihin on pyritty häivyttämään rimaseinällä sekä pienellä seinänpätkällä, joka estää näkyvyyden suoraan sisäänkäynniltä. Wc-tiloissa on kaksi erillistä unisex-wc-koppia asiakaspaikkojen lukumäärän mukaan. Käsienpesuallas on marmoria kuparinvärisellä hanalla. Pehmeä tunnelma jatkuu aukottomasti wc-tiloihin asiakastilojen puolelta.

Työ on tehty Archicadilla, kuvat renderöity Enscapella.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s